Het Immuunsysteem


Het Immuunsysteem is het verdedigingssysteem van het lichaam.
Het immuunsysteem is een complex en ingewikkeld systeem met een duidelijke hierarchie.

Het immuun systeem detecteert (herkent) lichaamsvreemde stoffen direct als dezen met het lichaam in contact komen, en gaat ze dan reageren: uitscheiden of opbergen.

Deze lichaamsvreemde stoffen kunnen allerlei stoffen zijn zoals virussen en bacteriën maar vooral ook incompatibele voedingsstoffen.


Dit herkennen van lichaamsvreemde stoffen, het detecteren, wordt door antistoffen (immunoglobulinen) van het immuunsysteem uitgevoerd.

Elke antistof herkent maar één bepaalde stof, omdat zo een antistof dan als enige erbij 'past ', zoals een 'sleutel in het sleutelgat' past.  

Zo kan er bijvoorbeeld een antistof tegen runderspiervlees of tegen kippenlever in het lichaam aanwezig zijn en wordt deze stof direct door zo een antistof herkent en geeft deze antistof zijn informatie door aan de 'generaals' van het immuunsysteem.

Deze 'generaals' gaan dan tot actie over en zetten een domino effect van immunologische-, en ontstekingsreacties aan. Via de klassieke- of de alternatieve pathways activeren zij dan immunologische vervolg reacties, zoals:

a.  de incompatibele stoffen ergens in het lichaam of hersenen
     opgebergen, zoals het is beschreven op het DNA van mens of
     dier.   Daar waar die incompatibele stoffen worden opgeborgen
     leidt dat
daar eerst tot klachten en later tot aandoeningen.

b. het activeren van ontstekingen

c. tot snelle degeneratie van cellen en weefsels. De cellen 
    degenereren sneller dan ze kunnen regenereren, je wordt         
    versneld ouder. 


d.  het actieveren van allergien of intoleranties en
     overgevoeligheidsreacties


Uw hond wordt zieker en zieker want die is ziek door zijn voeding.

  
Deze 'generaals' gaan dan macrofagen activeren, dit zijn een soort 'happertjes of pacmannetjes', die deze incompatibele en soms maar deels verteerde voedingsstoffen 'opeten' om die daarna naar een van de uitgangen van het lichaam te brengen. En zo via de lever en de dikke darm worden de restanten van die voedingsstoffen naar buiten het lichaam gebracht via de ontlasting of als het in water-oplosbaar incompatibele stoffen zijn gaan deze via de nieren en de blaas met de urine naar buiten.

Ons DNA maar ook die van uw hond is uniek.
DNA bevat draagt een blauw-druk van ons immuunsysteem met zijn antistoffen en een bouwprogramma van alle soorten spijsverteringsenzymen, die informatie is daarom ook net zo uniek.
Wat gezonde voeding kan zijn voor de een kan dan daarom ook zeer ongezonde voeding zijn voor de ander.

Dit betekent dat De Gezonde Voeding in het algemeen niet bestaat maar altijd eerst dient te worden bepaald met de Medisynx test. 
Het immuunsysteem is vergelijkbaar met een leger.
Het heeft een vaste hierarchie van een lage rang tot een hoge rang. De lage rangorde, de 'verkenners' krijgen een beperkte opdracht van de hoogste rangorde de 'generaals'.

Een 'generaal' kan zo een 'verkenner' dan activeren (aanzetten) wanneer een hoeveelheid lichaamsvreemde stoffen in contact met het lichaam komt. 

Maar ook als het lichaam weer 'schoon en vrij van incompatibele stoffen is' is, kan het immuunsysteem die reactie ook weer deactiveren (uitzetten).

Echter wanneer de incompatibele voedingsstoffen sneller het lichaam binnenkomen dan dat het immuunsystem het weer kan laten uitscheiden (naar buiten kan brengen), dan worden deze incompatibele voedingsstoffen, zeg maar afvalstoffen, ergens in het lichaam opgeborgen en opgeslagen. 

Dit opbergen kan overal in het lichaam zijn: in de hersenen, de botten, het kraakbeen, de gewrichten, de spieren, de pezen, in het lymfe, in het bindweefsel, de fascia, het zenuwstelsel en in de organen. 
 
Waar deze afvalstoffen via het lymfestelsel moeten worden opgeborgen dat is deels al vastgelegd op het DNA en zo is een voedingsincompatibiliteit erfelijk.
Al voor de geboorte is dus al bepaald tot welke aandoening het kan gaan leiden.  Dit heet epigenetica.

Zo zien we in bepaalde families, bij mensen en honden, bepaalde aandoeningen en klachten vaak terug, zo zien we hele families met astma, eczeem of artrose, u weet nu waarom. 

Wie compatibel eet, drinkt of smeert krijgt die aandoening dan ook niet, ook al staat het wel op je DNA beschreven. 
Niet je DNA is de oorzaak maar de incompatibiliteit is de oorzaak.

Het is daarom ook zo belangrijk om te kijken naar deze
- voedingsincompatibiliteit - . Dat is de primaire reactie, dat is de oorzaak.

Het immuunsysteem zet bij zo een voedingsincompatibiliteit dus zelf de secundaire of tweede reacties aan, zoals allergieen en intoleranties of overgevoeligheden.

Medisynx heeft daarom een bloedonderzoek ontwikkeld waarmee deze primaire reacties - de incompatibiliteit - worden vaststeld, en dan weet ke welke voedingsstoffen nooit meer gegeten mogen worden.

Vindt u dit onderwerp interessant en wilt u hier meer over lezen, gaat u dan naar www.ziekdoorvoeding.nl 

Dit is de website van VIDA Patiënten Platform en hun ANBI erkende Stichting 'Hippocrates en Anne-Margré Vink Stichting', hier kunt u ook de eerlijke eigen verhalen van patiënten lezen.