Honden ervaringen

Het verhaal van Cruz, een Shih Shuh reu van 7 jaar

Onze Cruz was nog maar 5 maanden oud toen hij ernstige huidklachten kreeg. Hij kreeg grote rode plekken met dikke korsten en de haren van zijn vacht vielen uit, maar ook zijn snor en oogharen vielen uit, hij kreeg heel veel kale plekken en zijn vacht zag er droog en dor uit. Ook piepte hij dag en nacht waarschijnlijk van de jeuk en hij gedroeg zich zeer nerveus en hyper, zo zielig om te zien.

Onze eigen dierenarts adviseerde zalm olie capsules en gaf hem medicijnen maar het had helaas geen enkel effect. Uiteindelijk kwamen we bij een dierenarts gespecialiseerd in Dermatologie en Allergiën, hij stelde vast dat Cruz een Atopische dermatitis en pruritus had en hij kreeg veel dure en zware medicijnen (zoals Prednison, Cyclosporine, Atopica en ook daarbij homeopatische medicijnen) die in het begin wel resultaat gaven maar elke keer als we de medicijnen wilden gaan afbouwen kreeg hij meteen weer heel veel last.
 


Zo sukkelden we 5 jaar door en kwamen we gelukkig bij Medisynx terecht, zij doen wetenschappelijk onderzoek naar ziek door voeding bij mensen en ze gingen ook wetenschappelijk onderzoek doen op honden en daarom zochten ze honden voor het vooronderzoek. Dat wilden we natuurlijk heel erg graag, want elke dag dat onze Cruz leed was een dag te veel. 

De dierenarts nam een beetje bloed bij onze Cruz af en 10 dagen later kregen we van Medisynx de uitslag van wat Cruz nooit meer mag eten en wat hij vooral wel mag eten en wat hij alleen in rotatie mag eten. Zo mag hij geen tarwe, haver, zalm! lam, rund, runderlever en runderpens, wel mag hij kip, kalkoen, varkensvlees, rijst en mais.  

Cruz kreeg voor zijn huid speciale zalmolie capsules, dat is goed althans dat dachten we, bleek nu dat hij helemaal geen zalm mag hebben. 

Ook had hij een hele hoge maximum titer van
100,00 ug/ml uitslag tegen Candida albicans, een schimmel die bij Cruz in het bloed werd aangetroffen en deze schimmel maakt een stofje aan - histamine- dat tot heftige allergische reacties leidt. Ook kan de Candida albicans een stofje maken dat het hormoon serotonine blokkeert, daar word je heel erg somber van, vandaar dat Cruz zo was.


Cruz heeft dus een Systemische Candidiasis, maar tot dan was er geen dierenarts die hier aan gedacht had en is het dus ook nooit onderzoek gedaan naar Candida abicans!

Wanneer de Candida albicans alleen nog in je darm is, is het nog niet zo heel erg. Maar als de Candida albicans door de darmwand het lichaam in groeit dan is er sprake van een Systemische Candidiasis en dan is het wel heel erg, dan krijg je ernstige klachten.


Juist omdat er al zo veel wetenschappelijke publicaties zijn tot welke ernstige reacties zo een een Systemische Candidiasis kan leiden is het heel bizar dat artsen en dierenartsen er niets mee doen!

Ongelofelijk jammer dat prachtige wetenschap niet in de praktijk wordt toegepast, mogelijk omdat ze liever medicijnen willen verkopen.


Al na 4 weken strikt dieet doen zagen we vooruitgang en na 16 weken was zijn huid helemaal schoon en zo mooi roze en was onze Cruz weer een rustige relaxte hond, we waren zo blij! 

Het is wel heel erg opletten want voordat je het weet willen mensen hem een hondenkoekje geven of iets anders lekkers en daar zit dan van alles in dat hij niet mag hebben en ja dat zien we dan ook direct na enkele dagen aan zijn huid.
Cruz is en blijft ziek door voeding, dat weten we nu heel zeker.

Foto Cruz voor Dieet, in december 2013 hij heeft veel last van een zeer rode huid (erythema), veel huidschilfers en veel jeuk en pijn door de Atopische Dermatitis en pruritus. Cruz is door zijn jeuk klachten een hyper drukke hond die letterlijk 'gek' van de jeuk wordt. Zijn baasje is ten einde raad.
 Foto van Cruz in close up van de buik, de huid is stuk zelfs tot bloedens toe en zijn medicijnen werken niet meer.
Cruz doet mee aan het vooronderzoek van Medisynx, er wordt bij Cruz een beetje bloed (3 ml) afgenomen en 10 dagen later ontvangt zijn basje de uitslag voor zijn individuele dieet van wat hij elke dag mag eten, wat hij 1 keer in de 5 dagen mag eten en wat hij nooit meer mag eten in een simpel en duidelijk overzicht.
Zijn baasje kookt zelf zijn eten, er is helaas geen kant en klaar voer verkrijgbaar voor hem, dan zit er altijd wel iets incompatibel (fout) in. 
Cruz gaat stapje voor stapje in 4 maanden tijd vooruit. 
Hij is weer een volledig gezond en blije hond.
Foto Cruz na 4 maanden dieet in april 2014, Cruz heeft een prachtige egale roze huid en Cruz is weer een vrolijke gezonde en relaxte hond.

Het verhaal van Benny, een Labrador reu van 12 jaar


Benny was pas 5 jaar toen hij al stijve gewrichten en spieren kreeg, hij leek wel een oude hond. Hij kon daardoor maximaal 150 meter slenteren, stapje voor stapje vooruit. Het werd steeds erger we dachten dat is de leeftijd en daar horen dan ouderdomsklachten bij, zo denken we want zo is dat ook bij mensen, denken we.  Ook had Benny al jarenlang vaak last van diarree en was in zo een periode dan erg angstig voor elk vreemde of hard geluid en werd ook somber en geïrriteerd en soms zelfs agressief en hapte dan naar voorbijgangers en fietsers dat werd steeds erger dat we er bang van werden en hem een muilkorf om moesten doen, de dierenarts zei dat hij er niets aan kon doen, het zal ook wel een beetje met de leeftijd te maken hebben, zo zei hij.

Via via hoorde ik in het voorjaar van 2010 dat Medisynx honden zocht voor een voor-onderzoek, want met die kennis wilden ze zien welk resultaat de juiste voeding zou kunnen geven om te zien of ze daarna een groot onderzoek op honden zouden gaan uitvoeren en zo konden ze weten wat ze mochten gaan verwachten welk resultaat bij welke klachten optreedt en na hoeveel tijd.

En heel fijn want onze Benny mocht ook meedoen. Er werd een beetje bloed bij hem afgenomen en al na 10 dagen kregen we de uitslag.
Benny mocht zijn kant- en klare brokken, zijn nat voer en zijn tussendoortjes niet meer hebben er zat van alles in dat hij niet mag hebben zoals rundvlees, kip, tarwe, mais en soja. Met zijn resultaat hebben Benny volledig op een dieet van lam, varkensvlees!, tonijn en zalm en haring e.d. gezet en al na 3 dagen was de diarree weg en na 1 week werd Benny rustiger, liever en aanhankelijker, geweldig om te zien. 

Na 8 weken ging onze Benny echt veel beter lopen en bewegen, hij maakte weer sprongetjes over het hek en ging de Don Juan uithangen bij de teefjes, met andere worden onze Benny was weer jong van geest en lijf. 

Onze conclusie is dat leeftijd in relatie tot ouderdomsklachten dus zeer relatief is, want Benny is en blijft 12 jaar maar is nu wel een totaal andere hond en dat alleen met voeding, zeer verrassend maar eigenlijk zo logisch.  

Medisynx heel veel dank namens onze familie en onze Benny en ga vooral snel nog meer breed wetenschappelijk onderzoek doen want we hebben een wereld te overtuigen dat ook honden ziek door voeding zijn.